Dit voorgerecht heeft niet veel meer nodig dan gewoon maken. Het is goddelijk. En ziet het er niet feestelijk uit? Hier steel je echt de show mee. Moeilijk? Helemaal niet. Dus maken deze zalm-komkommer rolletjes met sinaasappelsaus .
Ingredienten
½ bekertje creme fraiche (125 ml)
1½ theelepel sinaasappelmarmelade
1½ theelepel Zaanse mosterd
zout en peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap
3 takjes dille
1 komkommer
100 g gerookte zalmfilet
Bereiding
In kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, zout en peper tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot dressing kloppen. 1 Takje dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Komkommer goed wassen. Met kaasschaaf of dunschiller in lengte 6 gelijke repen van komkommer afschaven. Zalm in even brede repen als komkommer snijden. Zalm en komkommer besprenkelen met dressing. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Op elk bord 2 eetlepels sinaasappelsaus scheppen. Reep zalm uitspreiden, reep komkommer erop leggen en samen losjes oprollen. Op zelfde manier nog 5 komkommer-zalmrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes onder sausje zetten, onderkant iets samendrukken en bovenkant iets uitvouwen zodat roosjes ontstaan. Garneren met takje dille. Serveren met geroosterd brood.