CHRISTMAS SPECIAL: Zalm & ei in een potje

Zalm en ei in een potje5
Hallo maandag, het eerste voorgerechtje voor misschien jouw kerstdiner, makkelijk en redelijk snel. En als het er dan ook nog zo leuk uitziet, is de keuze snel gemaakt. Het is heerlijk, serveer er een beetje brood bij en klaar ben je.
Zalm en ei in een potje1 Zalm en ei in een potje2 Zalm en ei in een potje4 Zalm en ei in een potje5Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
150 gram zalmblokjes
125 gram roomkaas knoflook en kruiden
Verse bieslook
4 eieren
zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet 4 potjes in met olie. Meng de zalmblokjes, de kruidenroomkaas en de bieslook in een kommetje. Houd een beetje bieslook achter voor de garnering. Verdeel het mengsel over de potjes. Breek een ei boven elk potje. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Zet de potjes naast elkaar in de ovenschaal. Vul de schaal met heet water tot de potjes half onderstaan. Zet de ovenschaal met de eierpotjes in de oven en gaar het ei in ca. 10 min. (het duurde bij mij langer). De dooier blijft dan zacht. (Gaar 15 min. voor een harde dooier)

1 Comment CHRISTMAS SPECIAL: Zalm & ei in een potje

Geef een reactie