CHRISTMAS SPECIAL: Tips voor een geslaagd diner

by simkktnl

KerstballenEen kerstdiner organiseren brengt stress met zich mee. Wat ga ik maken? Waar moet ik beginnen?  Er moet zoveel gedaan worden dat ik al vlekken in mijn nek krijgt voordat ik begin. En toch het is heel leuk om te doen, recepten uitzoeken, plannen, boodschappen doen en koken. Nee, de afwas is niet mijn favoriet, maar met een beetje hulp en een vaatwasser kom ik een eind. Laat je niet ontmoedigen. Nee, je hoeft geen ervaren kok te zijn om een diner te organiseren en ik kan je verzekeren, dat ben ik ook niet.  Hier volgen wat tips die je helpen om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren. Als ik het kan, kan jij het ook!

IMG_1905IMG_1638Het begint met je gastenlijst. Zorg dat je weet of iemand allergisch is voor bepaalde producten of een bepaald dieet volgt. Er is niets vervelender dan een stuk vlees serveren aan een vegetariër. Als je dit weet kan je je menu gaan plannen. Kies recepten uit die je eerder hebt gemaakt, eigenlijk gewoon je succes-recepten. Dat zal je een stuk zekerder maken. En dan maak je je boodschappenlijst.

zara home place mat 22.95zara home glas 5.95-795ferm-living-servetten-makearoom 3.50bijenkorf kandelaar pols potten 24.95As je je menu samenstelt, neem deze mee naar de wijnhandel en kies samen de geschikte wijnen uit bij de gerechten. Ik ben geen wijnspecialist en jij waarschijnlijk ook niet, dus vraag om advies. Versier de tafel met een mooie bos bloemen, placemats, kaarsen en servetten.Een mooi gedekte tafel geeft je meteen een voorsprong. Het oog wil ook wat.
servet rood bol 2.99IMG_2951

En dan ga je beginnen. Het makkelijkste is om van achter naar voren te werken. Kies recepten uit die je een dag van te voren kan maken. Maak gebruik van seizoensproducten. Is een stuk goedkoper en er is niets erger dan een ingrediënt voor je gerecht niet kunnen vinden. Aardbeien in de winter zijn echt smakeloos, neem een sappige peer of lekkere mandarijn. Zorg dat je alles klaar hebt staan voordat het echte koken gaat beginnen.
Soep maken1Carpaccio met rode portsaus1

Houd de maaltijd eenvoudig, bijvoorbeeld een salade vooraf, een hoofdgerecht met rijst, pasta of aardappelen en 2 soorten groenten. En natuurlijk een mooi dessert. De salade kan je op de bordjes in de keuken klaarmaken en serveren. Met het kiezen van je gerechten kan ik je blijven zeggen, kies recepten die je van tevoren kan klaarmaken. Het bespaart je tijd tijdens je diner en op die manier kan jij zelf ook kan genieten van het diner en sta je niet de hele avond in de keuken.
kerst tafel1 Als je dit een beetje volgt kan het diner niet mis gaan en geniet jij ook van je Kerstdiner.Succes verzekerd!

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.