CHRISTMAS SPECIAL: Semi-frozen koffie & slag­room

Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room5Een granita is zo lekker, zeker met Kerst. Je kunt het alleen beter niet aan kinderen serveren. Die krijg je niet meer in bed na dit lekker dessert. Het is een super lekkere afsluiting van je kerstdiner. Eet smakelijk.Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room 61 Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room1 Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room2 Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room3 Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room4 Kof­fie­gra­ni­ta met slag­room5Ingrediënten
3 eetlepels suiker
mespunt kaneelpoeder
1 eetlepel cacaopoeder
250 ml sterke espressokoffie
125 ml slagroom

Bereiding
Laat de suiker, de kaneel en de helft van de cacao oplossen in de nog hete koffie en laat hem daarna afkoelen. Laat de afgekoelde koffie in de lage diepvriesdoos in de vriezer in 3 uur bevriezen, tot zich ijskristallen vormen. Roer de aangevroren koffie los met een vork, zet de doos nogmaals een uur in de vriezer en schep daarna opnieuw om. Herhaal het invriezen en omscheppen tot de koffie compleet bevroren (granita) is. Neem de granita 5 minuten voor serveren uit de vriezer. Als het ijs te hard is geworden, laat het dan even staan en schep het daarna om met een vork. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Schep in twee glaasjes om en om verschillende laagjes koffiegranita en slagroom en bestrooi met de rest van de cacao.

2 Comments CHRISTMAS SPECIAL: Semi-frozen koffie & slag­room

Geef een reactie