CHRISTMAS SPECIAL: Gebakken aubergine met mozzarella

Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la7Een simpel makkelijk recept is het zeker, maar dat ik het zo lekker zou vinden had ik niet verwacht. Ik heb van de overgebleven basilicum een dressing gemaakt met olijfolie, zout, peper en knoflook en die erover gedruppeld. Echt de moeite waard en ziet het er niet feestelijk uit?Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la1 Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la2 Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la3 Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la4 Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la5 Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la7Ingrediënten
1 gestreepte aubergine
3 el olijfolie
½ el balsamicoazijn
1 zakje buffelmozzarella (125 g)
½ bakje basilicum (a 15 g)

Bereiding
Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op 4 borden een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum. Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine. (bron: Allerhande)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.