CHRISTMAS SPECIAL: Chocolademousse met rozemarijn

chocoladepotjes met rozemarijn4Ook zo gek op chocolade? Dan is dit kerstnagerecht echt iets voor jou. Het is geen een standaard chocolademousse. Door de toevoeging van de rozemarijn en een beetje zout krijg je een extra speciaal effect. Het is niet overheersend, eigenlijk gewoon super lekker. Dus ben je een echte chocoladefan, maak deze dan. chocoladepotjes met rozemarijn11chocoladepotjes met rozemarijn1chocoladepotjes met rozemarijn2chocoladepotjes met rozemarijn3chocoladepotjes met rozemarijn4Ingrediënten
150 ml melk
1 takje verse rozemarijn, naaldjes gerist
200 gram extra pure chocolade, in kleine stukjes
250 ml slagroom
100 g witte basterdsuiker
1 theelepel grof zeezout

Bereiding
Breng de melk met enkele naaldjes rozemarijn aan de kook. Draai het vuur uit en laat het mengsel even staan. Smelt de chocolade in 2 min. in de magnetron op vol vermogen. Zeef de naaldjes uit de melk en laat de melk op laag vuur lauwwarm worden. Roer de gesmolten chocolade erdoor. Zet de pan in een bak met ijskoud water en laat het chocolademengsel afkoelen en dik en lobbig worden. Dit duurt  ongeveer 15 minuten. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker en een mespunt gewoon zout. Schep in gedeelten door het chocolademengsel. Verdeel over 4 schaaltjes en strijk de bovenkant glad. Leg er enkele korrels zeezout en 2 naaldjes rozemarijn op en laat de mousse een uur in de koelkast opstijven.

Geef een reactie