CHRISTMAS SPECIAL: Chocoladefudge

chocoladefudge5Toen ik deze zag dacht ik maar 1 ding, maken en wel nu. (uit de libelle, recept Yvette van Boven). Ik maakte ze weekpotjes, maar ze werden zo groot dat ik uren niks meer at. Maar ze waren geweldig, stroperig, vol van chocolade en te lekker. Ik geef een klein advies, maak de porties niet te groot. Maar ze zijn te lekker. Een leuk nagerecht voor de Kerst. chocoladefudge1 chocoladefudge2 chocoladefudge3 chocoladefudge4 chocoladefudge5

Ingrediënten
8 Bastognekoeken
50 g boter, op kamertemperatuur
zout
Voor de fudge
1 ei
125 g bruine basterdsuiker
125 ml melk
125 ml slagroom
50 g boter, gesmolten
50 ml zure room (ruim 2 el)
1 el vanille-extract
150 g bloem
25 g cacao
1,5 tl bakpoeder
zout
1 zak marshmallows

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Maal de koekjes tot kruim in de keukenmachine en meng daar de zachte boter en een snuf zout doorheen. Druk de kruimels in de bodems van 4 glazen of (weck)potjes. Druk aan met de achterkant van een lepel of een handvat van een deegroller. Klop in een kom het ei met de suiker tot een glad geheel. Voeg de melk, slagroom, boter, zure room en het vanille-extract toe en meng goed. Zeef de bloem, cacao, het bakpoeder en een beetje zout boven de kom en spatel ze door het mengsel tot je een mooi glad beslag hebt. Lepel het in de potten. Tik de potten even op het aanrecht zodat het beslag gelijkmatig verdeeld is. Zet de potten in een ovenschaal en giet kokend water in de schaal tot hij bijna vol is, en zet hem dan onder het midden van de oven. Bak zo’n 30 minuten. Haal ze dan voorzichtig (het water is kokend heet!) uit de oven en zet de grill aan. Vul de hete potten voorzichtig met marshmallows. Druk ze goed aan, zodat er lekker veel in passen. Zet de potten nog zo’n 2 minuten terug onder de grill of tot ze mooi bruin kleuren. Dit gaat snel, dus blijf erbij! Serveer direct met een lange lepel (wel even waarschuwen dat ze heet zijn).

Geef een reactie