CHRISTMAS SPECIAL: Carpaccio met rode portsaus

Carpaccio met rode portsaus5
Een carpaccio, maar dan anders. Geserveerd met een portsaus met paddenstoelen. En in plaats van plat op een bord  te leggen doe je alles in een glas. Heerlijk, simpel en zeer geschikt als voorgerecht in je Kerstmenu. Kijk eens naar het eindresultaat, echt een feestelijk en lekker voorgerecht.

Carpaccio met rode portsaus1Carpaccio met rode portsaus1 Carpaccio met rode portsaus3 Carpaccio met rode portsaus4 Carpaccio met rode portsaus5

Ingrediënten
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
250 ml rode port
400 g carpaccio
200 g paddenstoelenmelange (fijngesneden)
100 g slamelange
Parmezaanse kaas

Bereiding
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.  Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Laat de saus afkoelen. Doe op de bodem van het glas een beetje sla, vervolgens een paar scheppen saus, gevolgd door een paar plakjes carpaccio. Bestrooi deze met een beetje Parmezaanse kaas. Schenk overige saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio.

6 Comments CHRISTMAS SPECIAL: Carpaccio met rode portsaus

  1. Pingback: THIS WEEKS RECIPES #16 - SimKookt

    1. simkktnl

      Hi Marjolein, Het ligt een beetje aan wie je het voorzet. Ik doe altijd 50 gram vlees per persoon, maar als je een vleesliefhebber aan je tafel krijgt kan je altijd meer vlees toevoegen. Eet smakelijk! Groet, Simone

      Reply
  2. Pingback: CHRISTMAS INSPIRATION: Voorgerecht | SimKookt

Geef een reactie