CHRISTMAS SPECIAL: Carpaccio met rode portsaus

by simkktnl

Carpaccio met rode portsaus
Een carpaccio, maar dan anders. Geserveerd met een portsaus met paddenstoelen. En in plaats van plat op een bord  te leggen doe je alles in een glas. Heerlijk, simpel en zeer geschikt als voorgerecht in je Kerstmenu. Kijk eens naar het eindresultaat, echt een feestelijk en lekker voorgerecht deze carpaccio met rode portsaus .

Carpaccio met rode portsausCarpaccio met rode portsaus Carpaccio met rode portsaus Carpaccio met rode portsaus Carpaccio met rode portsaus

Ingrediënten
1 theelepel tijm
1 theelepel rozemarijn
250 ml rode port
400 g carpaccio
200 g paddenstoelenmelange (fijngesneden)
100 g slamelange
Parmezaanse kaas

Bereiding
Doe de port met de tijm en rozemarijn in een steelpan, breng aan de kook en laat op hoog vuur in 8 min. inkoken tot een stroperige saus.  Voeg gesneden paddenstoelen toe aan de saus en laat 4 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Laat de saus afkoelen. Doe op de bodem van het glas een beetje sla, vervolgens een paar scheppen saus, gevolgd door een paar plakjes carpaccio. Bestrooi deze met een beetje Parmezaanse kaas. Schenk overige saus in een kom en serveer als dip bij de carpaccio.

You may also like

16 comments

THIS WEEKS RECIPES #16 - SimKookt 13 december, 2014 - 08:31

[…] Op zoek naar een leuk kerstrecept? kijk even mee. Carpaccio met portsaus […]

Reply
Marjolein 4 december, 2016 - 20:00

Is het recept voor 4 pp ??

Reply
simkktnl 4 december, 2016 - 20:14

Hi Marjolein, Het ligt een beetje aan wie je het voorzet. Ik doe altijd 50 gram vlees per persoon, maar als je een vleesliefhebber aan je tafel krijgt kan je altijd meer vlees toevoegen. Eet smakelijk! Groet, Simone

Reply
Ht 23 december, 2019 - 17:45

Ik ben deze aan het proberen te maken, ik heb een vraag hoe het werkt met die paddenstoelen. Want die nemen al het vocht op vd saus, is dat de bedoeling met dit recept?

Reply
simkktnl 25 mei, 2021 - 15:38

Klopt, geeft extra smaak!

Reply
CHRISTMAS INSPIRATION: Voorgerecht | SimKookt 11 december, 2016 - 09:08

[…] Dit is het populairste kerstgerecht op mijn blog. Gelukkig is het heel makkelijk te maken. De portsaus is wel even een werkje maar de rest is een fluitje van een cent. Als je het dan in een glaasje serveert heb je zeker een mooi gerechtje om mee te beginnen. Het recept vind je hier […]

Reply
Caroline 24 december, 2016 - 11:08

Is de rode portsaus ook een dag van tevoren te maken of verliest hij dan z’n smaak?

Reply
simkktnl 24 december, 2016 - 14:10

Hi Caroline, De portsaus kan prima een dag van tevoren gemaakt worden. Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Reply
Ineke 28 november, 2017 - 10:36

Hallo. Kan het ook zonder port want m’n ag geen alcohol gr Ineke

Reply
simkktnl 29 november, 2017 - 11:06

Hi Ineke, je kan het vervangen door vruchtensap.
Groet,
Simone

Reply
Ineke Maasen 28 november, 2017 - 12:27

Hallo kan het recept van die carpaccio in glas ook zonder alcohol
Gr Ineke

Reply
simkktnl 29 november, 2017 - 11:05

Hi Ineke, Je kunt het vervangen door vruchtensap.
Groet,
Simone

Reply
Mirjam 14 november, 2018 - 11:20

Moet je de saus zeven voordat je het in het glas doet

Reply
simkktnl 14 november, 2018 - 11:37

Hi Mirjam, hoeft niet. Maar als je de saus zonder tijm wilt dan is het verstandig.
Groet, Simone

Reply
Rina 13 november, 2019 - 11:58

Waar is de saus?en voor hoeveel personen is dit recept?

Reply
simkktnl 13 november, 2019 - 16:04

Hi Rina, het recept is voor 4 personen. Saus staat in de beschrijving. Groet, Simone

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.