CHRISTMAS: Kerstdiner trends 2014

by simkktnl

christmas food trends 20141Wat ga jij maken deze Kerst? Wat staat er op het menu dit jaar?  Ik ben op zoek gegaan naar de trends voor 2014. Dat we dicht bij huis blijven is een ding wat zeker is. We gaan lokaal eten, kortom seizoensgerechten met producten die dicht bij huis leven en groeien. Kijk even mee wat je volgens de trendwatcher op tafel gaat zetten.

Stok­jes­brood ar­ti­sjok en rau­we hamBron Allerhande: Stok­jes­brood ar­ti­sjok en rau­we ham
Voorgerecht: Charcuterie, dingen zoals gerookte ham, worst en terrines. Het zijn producten die niet fabrieksmatig worden geproduceerd, maar nog echt door ambachtelijke slagers worden gemaakt. Speciale smaken en vaak lokaal.

Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jesBron Allerhande:Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jes
Bijgerecht: Geen pasta of noedels maar Quinoa wordt er geserveerd. “oude granen” worden nieuw leven in geblazen en zijn trendy. Veel etnische keukens worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Er wordt veel geëxperimenteerd met kruiden en smaken.

Zalm en croû­te met krui­den-olij­ven­bo­terBron Allerhande: Zalm en croû­te met krui­den-olij­ven­bo­ter
Hoofdgerecht: Er wordt gekozen voor lokaal afkomstig vlees en vis. We zijn steeds meer geïnteresseerd in levensmiddelen in het algemeen. Waar het vandaan komt, hoe het groeit en hoe het bereid wordt. Het verhaal achter het voedsel wordt steeds belangrijker.

Basilicumijs met pistachenoten
Bron Allerhande: Basilicumijs met pistachenoten
Dessert: Verschillende smaken komen samen in het dessert. Smaken die je normaal niet zou combineren. Doordat we steeds vaker buiten de deur eten en onze kinderen kennen al zoveel smaken dat geen combinatie meer onmogelijk lijkt.

You may also like

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.