Wat ga jij maken deze Kerst? Wat staat er op het menu dit jaar? Ik ben op zoek gegaan naar de trends voor 2014. Dat we dicht bij huis blijven is een ding wat zeker is. We gaan lokaal eten, kortom seizoensgerechten met producten die dicht bij huis leven en groeien. Kijk even mee wat je volgens de trendwatcher op tafel gaat zetten.
Bron Allerhande: Stokjesbrood artisjok en rauwe ham
Voorgerecht: Charcuterie, dingen zoals gerookte ham, worst en terrines. Het zijn producten die niet fabrieksmatig worden geproduceerd, maar nog echt door ambachtelijke slagers worden gemaakt. Speciale smaken en vaak lokaal.
Bron Allerhande:Quinoa met venkel en granaatappelpitjes
Bijgerecht: Geen pasta of noedels maar Quinoa wordt er geserveerd. “oude granen” worden nieuw leven in geblazen en zijn trendy. Veel etnische keukens worden in een nieuw jasje gepresenteerd. Er wordt veel geëxperimenteerd met kruiden en smaken.
Bron Allerhande: Zalm en croûte met kruiden-olijvenboter
Hoofdgerecht: Er wordt gekozen voor lokaal afkomstig vlees en vis. We zijn steeds meer geïnteresseerd in levensmiddelen in het algemeen. Waar het vandaan komt, hoe het groeit en hoe het bereid wordt. Het verhaal achter het voedsel wordt steeds belangrijker.
Bron Allerhande: Basilicumijs met pistachenoten
Dessert: Verschillende smaken komen samen in het dessert. Smaken die je normaal niet zou combineren. Doordat we steeds vaker buiten de deur eten en onze kinderen kennen al zoveel smaken dat geen combinatie meer onmogelijk lijkt.