CHRISTMAS INSPIRATION: Tompouce met gerookte zalm

DSC_7301 Dit voorgerechtje is zo lekker, knapperig van buiten, zacht van binnen. De zalm in combinatie met de limoen/mascarpone crème is heerlijk. Niet moeilijk te maken, maar het filodeeg vraagt wel een beetje extra werk. Laat het deeg goed ontdooien en het liefst onder een vochtige theedoek. Het deeg droogt snel uit. De rest is een fluitje van een cent en het eindresultaat is een heerlijk voorgerecht. Proberen zeg ik. DSC_7150 DSC_7195 DSC_7210 DSC_7294
Ingredienten
4 vellen filodeeg (ontdooid)
2 eetlepels boter (gesmolten)
4 takjes verse dille (fijngehakt)
100 gram mascarpone
1 theelepel limoenrasp
1 eetlepel limoensap
100 gram gerookte zalm (in gelijke repen)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg een vel filodeeg op de bakplaat en bestrijk lichtjes met boter. Leg hier een vel bovenop en bestrijk ook met boter. Strooi de dille over het deeg. Maal er wat zout en peper over. Bedek vervolgens met de laatste 2 vellen filodeeg en bestrijk deze ook met boter. Snijd het stapeltje in 8 gelijke stukken en bak ze in de oven in circa 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Roer de mascarpone los met de limoenrasp en -sap. Leg op elk bordje een stukje filodeeg en schep hierop een dot mascarpone. Verdeel de zalm erover en bestrooi met wat dille. Leg de laatste stukjes filodeeg er als een dekseltje op.

2 Comments CHRISTMAS INSPIRATION: Tompouce met gerookte zalm

  1. Monique van Vugt

    Inderdaad, fluitje van een cent! Maar een mooi resultaat en lekker. Bedankt voor dit recept.

    Groeten, Monique

    Reply

Geef een reactie