CHRISTMAS INSPIRATION: Tiramisu taart

IMG_8037Ik ben gek op tiramisu dus waarom niet een tiramisu taart? Het werd echt een heerlijke taart, zeker geschikt voor een feestelijke dag. Voor de cake gebruik ik een biscuitbeslag en na het bakken snijd ik die horizontaal doormidden. Dan kan ik de taart gaan opbouwen. Hoe ik dat doe, lees verder. DSC_6886 DSC_6883 DSC_6896 DSC_6905 DSC_6915 DSC_6935 DSC_6936 DSC_6945 DSC_6956IMG_8037

Ingredienten
Expresso extract
2 eetlepels instant espressopoeder
2 eetlepels heet water
Espresso siroop
175 ml water
75 gram suiker
1 eetlepel Kahlua
Creme
350 ml slagroom
100 gram poedersuiker
225 gram mascarpone
2 theelepels vanille extract
1 eetlepel kahlua
75 gram pure hagelslag
Cacaopoeder
20-30 lange vingers

Bereiding
Voor het espresso extract; roer 2 eetlepels espresso poeder door 2 eetlepls heet water en zet opzij. Voor de espresso siroop; Breng in een steelpannetje de suiker met het water aan de kook. Haal van het vuur en roer er de Kahlua en 1 eetlepel van het espresso extract door. Zet opzij. Voor de crème; Mix de slagroom stijf in een kom. In een andere kom roer de mascarpone, poedersuiker, vanilla extract en de Kahlua samen met de rest van de espresso extract tot een egale massa. Roer voorzicht de geslagen slagroom erdoor. Snijd de taart horizontaal door. Besprenkel de eerste laag met 1/2 van de espresso siroop. Vervolgens 1/2 van het mascarpone mengsel. Vervolgens met een beetje hagelslag. Doe hetzelfde met de tweede cake. Flipover de ene cake op de andere. Besprenkel de bovenkant met de het restje espresso siroop. Smeer de bovenkanten en de zijkanten in met het mascarpone mengel. Bestrooi de bovenkant van de taart met cacaopodeer en de rest van de chocolade. Duw de langevingers in de macscarone aan de zijkant. Bind vast met een lint. Zet de taart een nacht in de koelkast.

Geef een reactie