CHRISTMAS INSPIRATION: Geroosterde zoete aardappel met tijm en knoflook

DSC_6819
Het is nog een beetje vroeg, maar ik kon niet langer wachten om dit lekkere receptje met je te delen. Zo simpel, maar zo mooi en heerlijk. Ik heb een paar zoete aardappels geschild en vervolgens er met een kaasschaaf dunne plakjes van gesneden. Ze waren echt niet allemaal perfect, maar als je ze dan gestapeld wordt het echt mooi. Een beetje knutselen en je botermengsel ervoor gieten en vervolgens de oven in. Meer hoef je niet te doen. Je kunt het botermengsel natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak. En het eindresultaat? Zo lekker ! Voor mij is dit HET bijgerecht van 2015. Dus als je bij mij eet komende kerstdagen dan weet je nu al wat er op het menu staat.

DSC_6720 DSC_6721 DSC_6729 IMG_7974
Ingrediënten
50 gram boter gesmolten
3 eetlepels olijfolie
3 zoete aardappels, geschild
Zout en peper
Tijm
3 teentjes knoflook, geperst

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schaaf de aardappels in dunne plakjes met een kaasschaaf. Bestrooi met zout en peper. Meng de boter, olijfolie, knoflook en tijm en smeer de schijfjes met een kwastje in. Zet de schijfjes rechtop in een ovenschaal. Giet het overgebleven botermengsel over de aardappeltje. Bak in de oven in ongeveer 1 uur en 15 minuten goudbruin (bovenkant krokant, van binnen gaar) De baktijd kan verschillen, dikkere plakjes hebben meer baktijd nodig.

 

2 Comments CHRISTMAS INSPIRATION: Geroosterde zoete aardappel met tijm en knoflook

  1. Leny

    Wat ziet dit er prachtig uit wil dit zeker maken met de kerst maar ik heb nog wel een vraag wat is op het plaatje dat witte? is dat de boter of toch iets van kaas het ziet zo wit voor boter. Met groet Leny

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Leny, Ik maakte het botersausje met veel knoflook. Dus dat is het witte wat je ziet. Maar je kunt het aanpassen naar je eigen smaak. Die geroosterde zoete aardappels zijn heerlijk. Succes!

      Reply

Geef een reactie