CHRISTMAS INSPIRATION: Gebakken camembert met chutney

DSC_7315 Dit is alweer het laatste kerstrecept van 2015. Een heerlijk borrelhapje. Je maakt de chutney van tevoren en dan hoef je eigenlijk alleen het kaasje met de chutney even in de oven te zetten. Heerlijk met een stukje stokbrood. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!
DSC_7190 DSC_7315DSC_7330

Ingrediënten
1 eetlepel boter
1 eetlepel olijfolie
1⁄2 kleine ui, fijngesneden
200 gram cranberries
3 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
1 kaneelstokje
1 theelepel tijm
1 camembert
Stokbrood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de brie in een ovenbestedige schaal. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de boter en olie toe. Zodra de boter gesmolten is voeg je de ui toe en bak dit ongeveer 3-4 minuten, totdat de ui glazig is. Voeg de cranberries toe en bak ze 2 minuten mee. Vervolgens de overige ingrediënten, balsamicoazijn, honing, kaneelstokje en de tijm. Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten pruttelen. Roer af en toe door. Haal van het vuur en verwijder het kaneelstokje. Giet de chutney op de camembert en bak 10 minuten in de oven. Serveer direct met het stokbrood.

Geef een reactie