CHRISTMAS INSPIRATION: Filodeeg roosjes met appel en biet

DSC_6313  De appeltaart roosjes die ik laatst maakte vielen in de smaak. Ik moest best wat moeite doen om het bladerdeeg gaar te krijgen. Toen ik dit recept tegenkwam met filodeeg had ik het probleem met ongaar bladerdeeg meteen opgelost. Deze versie is leuk als een voorgerechtje. (wat dacht je van Kerst?). Wel even knutselen met het deeg, je moet het volledig ontdooien anders breekt het en dan niet te lang laten liggen want dan droogt het uit en breekt het ook. Even goed opletten dus. Maar de rest is eigenlijk zo gedaan. Nu ik het wat vaker gedaan heb is het voor mij een fluitje van een cent. De smaak is top en het ziet er indrukwekkend uit. Ik zeg het proberen waard.

DSC_6182 DSC_6202 DSC_6192 (1) DSC_6252 DSC_6282 (1) DSC_6325

Ingrediënten
8 vellen filodeeg
1 rauwe biet, geschild
1 rode appel
1 eetlepel gesmolten boter
4 takjes tijm
Kaneelpoeder
1 eetlepel honing

Bereiding
Dek het filodeeg af met een theedoek en laat ontdooien. Schaaf intussen de biet en appel in flinterdunne plakjes. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden tot lange smalle repen. Leg 4 repen naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze licht met boter. Leg op alle repen nog een reep deeg. Herhaal dit nog 2 keer zodat je 4 repen hebt van 4 lagen dik. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg de repen deeg met afwisselend plakjes biet en appel en laat de plakjes aan een kant een beetje over het deeg hangen. Rol de repen deeg voorzichtig op en druk de uiteinden vast met een beetje water. Zet de rolletjes rechtop in en muffinvorm en steek er een takje tijm in. Bestrijk de bovenkant en de zijkanten van de taartjes met boter en bak ze in 20 minuten gaar. Bestuif voor het serveren met een snuf kaneelpoeder en besprenkel met een paar druppels honing

4 Comments CHRISTMAS INSPIRATION: Filodeeg roosjes met appel en biet

  1. Karin

    Kun je dit koud serveren denk je? Dus bijvoorbeeld al smiddags maken en later opdienen.

    Dank vast voor je reactie.

    Reply
    1. simkktnl

      Hi Karin, Wij aten het koud. De honing en kaneel net voor het serveren toevoegen. Het is heerlijk. Succes! Groet, Simone

      Reply

Geef een reactie