CHRISTMAS INSPIRATION: Blauwebessentaartje

IMG_7971
De  ingredienten in het recept zijn voor 4 taartjes, maar als ik nu toch bezig ben maak ik er wat meer. Ik heb een pak diepvries bladerdeeg en een pak lange vingers, waarom niet. Ik had geen kleine vormpjes in huis, dus aan de slag gegaan met een muffin blik. En ik moet je zeggen dat ging prima. Goed invetten met olie en een muffinpapiertje tussen de steunvulling en het bladerdeeg. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Nu ben ik toch wel een beetje nieuwsgierig, zijn deze wel feestelijk genoeg? Ik denk van wel, wat vind jij?

DSC_6704 DSC_6706 DSC_6710 DSC_6714 DSC_6765

Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid
8 lange vingers, verkruimeld
1 citroen, schoongeboend
100 gram suiker
1/2 theelepel gedroogde tijm
300 gram blauwe bessen
Poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de vormpjes met bladerdeeg. Snijd het overhangende deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Leg er een rondje bakpapier op met daarop bakknikkers of peulvruchten.Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven. Neem de vormpjes uit de oven. Verwijdere het bakpapier en de steunvulling. Verdeel de verkruimelde koekjes over de deegbodem. Rasp de schil van de citroen. Meng de rasp met de suiker en de tijm. Schep de bessen op de koekjes. Strooi het suikermengsel erover. Bak de taartjes in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin. Laat ze 10 minuten in de vormpjes afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en zet ze op een rooster. Bestrooi ze voor serveren met poedersuiker

Geef een reactie