CHRISTMAS COOKING: Zalm in knoflookboter

Ook al ben je geen keukenprinses of prins, dit is een echt een makkelijk feestelijk hoofdgerecht. Het is heel simpel, je maakt een pakketje van aluminiumfolie, citroen en de vis stapelen, je giet de gesmolten knoflook boter over de vis, de oven in met dat paktje en je hebt een heerlijk gerecht. De geur is onweerstaanbaar en de smaak ook. Je kunt er gebakken aardappeltjes bij serveren die je dan even door de boter haalt, te lekker. Eet smakelijk.
Ingrediënten
300-400 gram zalmfilet
1 teen knoflook, geperst
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
1 theelepel peterselie
½ theelepel honing
125 gram boter, gesmolten
½ citroen, in plakjes
Zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg een vel aluminiumfolie dubbel gevouwen op je werkblad. Leg daar op de plakjes citroen en leg de zalm er bovenop . Vouw de folie in de vorm van een bootje zodat er geen vocht uit kan lopen. Doe de knoflook, oregano, tijm, peterselie, honing en boter in steelpannetje en verwarm langzaam tot de boter gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de gesmolten boter over de vis en maak het pakketje dicht. Leg het pakketje in midden van de oven en bak 15-20 minuten. Eet smakelijk.

Geef een reactie