CHRISTMAS COOKING: Witte Glühwein

by simkktnl

Witte GlühweinDe geur van glühwein geeft altijd mij altijd een Kerstgevoel. Glühwein maak ik dan ook wel vaker tijdens de kerstperiode, maar dit jaar wil ik iets anders. Dus ben ik aan het experimenteren geslagen. Dit keer wordt het een glühwein op basis van witte wijn, een witte Glühwein . Het rook al heerlijk in de keuken door de geur van vanille en kaneel. Nu alleen nog even proeven. Helaas vond ik deze versie iets te zoet. Zoete wijn in combinatie met suiker is iets te veel van het goedej. Ik maakte hem nog een keer op basis van droge wijn en gebruikte iets minder suiker. Heerlijk. Ik zet het originele recept hieronder, mocht je een echte zoetekauw zijn. Witte Glühwein Witte Glühwein Witte Glühwein Witte Glühwein

Ingrediënten
1 liter zoete witte wijn
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eetlepels suiker
250 gram witte pitloze druiven

Bereiding
Verwarm de zoete witte wijn. Snijd het vanille­stokjes de lengte door en schraap met de punt van een mesje het merg eruit. Voeg het stokje, het merg, kaneelstokje en suiker toe aan de wijn. Snijd de druiven in twee helften en voeg toe. Laat de glühwein nog 20 minuten op heel laag vuur trekken. Schenk in bekers.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.