CHRISTMAS COOKING: Toast met brie en balsamicostroop

Simpele hapjes met een feestelijk tintje en dan graag niet te veel werk graag, dat is wat ik wil. Het is natuurlijk niet echt een recept, maar ik maakte de balsamico stroop zelf. Dus toch een klein receptje. De stroop maken is geen werk, balsamico en suiker laten inkoken tot een stroop, dat is alles. Het hapje krijgt een feestelijke kerst effect door de kleurgebruik van je ingredienten. En de smaak? Jammie

Ingredienten
Brie
Stokbrood in plakkjes
Granaatappelpitjes
Platte peterselie
Voor de stroop
100 ml balsamico azijn
50 gram suiker

Bereiding
Doe de azijn en de suiker in een pannetje en breng op hoog vuur aan de kook. Als het mengsel kookt zet je het vuur zachter en kook je de azijn en suiker rustig in voor ongeveer 15-20 minuten. Dit doe je tot de siroop de dikte heeft van limonade siroop. (Als het afkoelt wordt het namelijk nog iets dikker en je wilt het niet een te dikke siroop of stroop hebben). Beleg het stokbrood met brie en giet de balsamico stroop over en garneer met granaatappel en een takje platte peterselie

Geef een reactie