CHRISTMAS COOKING: Soesjestoren

 Als je nu echt een spectakel stuk wil hebben als desert en je bent geen keukenprins of prinses is dit een goed idee. Het enige wat je moet doen is chocoladesaus maken van slagroom en pure chocolade. Daarna is het stapelen het einige wat je moet doen. Nu ging het bij mij niet in 1 keer goed, na de derde rij stapelen stortte de toren een beetje in. Ik heb een glas in het midden van de cirkel gezet en toen ging het goed. Maar je kunt hem natuurlijk helemaal vullen met soesjes. Eet smakelijk.
Ingrediënten
200-300 g pure chocolade, in kleine stukjes
1/2 beker slagroom, a 125 ml
3 doosjes slagroomsoesjes, diepvries, doos a 11 stuks
2 doosjes bramen, a 125 g
Poedersuiker

Bereiden
Schep de chocolade en de slagroom door elkaar in een magnetronbestendige kom, laat het zachtjes smelten in de magnetron. Roer de chocolade tot een gladde massa. Leg een stevige basis van de soesjes op de bodem van de schaal. Bestrijk alle soesjes rondom met de chocoladesaus. Leg aan de buitenkant en binnenin hier en daar wat bramen. Stapel een nieuwe laag soesjes op de eerste rij, bestrijk weer met chocolade en leg er weer wat bramen op. Maak de cirkels naar boven steeds smaller. Als de soesjestoren klaar is, bestrijk hem dan aan de buitenkant helemaal met chocolade. Versier hem met de rest van de bramen en leg ook rondom het gebak nog wat bramen. Zet het kunstwerk nu minstens 30 minuten voorzichtig koel weg zodat de chocolade kan opstijven. Bestrooi met poedersuiker.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.