CHRISTMAS COOKING: Pavlova kerstkrans met fruit

Pavlova kerstkrans met fruit Het lijkt moeilijk deze pavlova kerstkrans met fruit maar het is heel simpel. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je kom en garde brandschoon zijn. Dan krijg je mooi schuim. Ik maak ze altijd extra schoon met een stuk je keukenrol en citroensap, dat ontvet het beste. De pavlova zelf kan je een dag eerder maken, zodat je voor je kerstspectakelstuk alleen maar slagroom, fruit en poedersuiker hoeft toe te voegen. Is het niet mooi? Eet smakelijkPavlova kerstkrans met fruit Pavlova kerstkrans met fruit Pavlova kerstkrans met fruit Pavlova kerstkrans met fruit Pavlova kerstkrans met fruit Pavlova kerstkrans met fruit

Ingrediënten
5 eieren
250 gram fijne kristalsuiker
2 theelepels maizena
1 theelepels wittewijnazijn
250 ml slagroom
16 gram vanillesuiker
150 gram frambozen
150 gram bramen
150 gram blauwe bessen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er een cirkel op van Ø 30 cm. Teken precies in het midden een kleinere cirkel van Ø 12 cm. Splits de eieren; er mag geen spoortje eidooier in het eiwit terechtkomen. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een mixer. Voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe. Klop door tot het schuim glanst en een beetje taai is. Klop dan de maizena en azijn erdoor.Schep het eiwit gelijkmatig in de getekende kransvorm op het bakpapier. Je kunt voor een strakke krans ook een spuitzak gebruiken. Schuif de vorm iets onder het midden van de oven, verlaag de temperatuur naar 120 graden en laat in ca. 1 uur en 30 minuten gaar worden. Open af en toe de deur van de oven tijdens het bakken om lucht te laten ontsnappen. Zet de oven uit en laat de pavlova in de gesloten oven helemaal afkoelen. Dat duurt zeker 3 uur. Neem de schuimkrans uit de oven, verwijder voorzichtig het bakpapier en leg de krans op een schaal.Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en schep op de krans. Verdeel de frambozen, bramen en bessen erover.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.