CHRISTMAS COOKING: Nutella Kerstboom

by simkktnl

Nutella KerstboomAlles met Nutella is altijd een goed idee. Dus deze Nutella Kerstboom moest ik een keer maken. Nu vond ik het eindresultaat niet zo mooi als ik had gezien op Pinterest, maar lekker was het wel. Leuk om op kerstochtend samen met je kinderen te maken. Een lekker kerstontbijtje of bij de koffie>Nutella Kerstboom Nutella Kerstboom Nutella Kerstboom Nutella Kerstboom Nutella Kerstboom

Ingrediënten
500 gram bladerdeeg
½ theelepel kokosolie
4 tot 5 eetlepels Nutella®; hazelnootpasta, op kamertemperatuur
1 ei, losgeklopt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek een grote bakplaat met aluminiumfolie en vet in met wat kokosolie. Rol het bladerdeeg uit in twee vellen van 28×33 cm op een licht bebloemd oppervlak. Zorg ervoor dat de twee vellen ongeveer even groot zijn. Leg het eerste vel bladerdeeg op de ingevette bakplaat.
Kerf heel voorzichtig de ruwe vorm van een kerstboom met een mes op het bladerdeeg zodat je straks de nutella in de juiste vorm kan smeren. Gebruik zoveel mogelijk van het deeg, dus hou de basis van de boom zo wijd mogelijk.
Smeer met de achterkant van de lepel de Nutella over het bladerdeeg, binnen de vorm van de kerstboom. Je hebt nu een driehoek van nutella. Rol het tweede vel bladerdeeg op en leg hem bovenaan de driehoek, en rol naar beneden toe af.
Probeer met je vingers goed te voelen waar de driehoek nutella zit en kerf voorzichtig met een mes langs de contouren voor je echt doorsnijdt. Zorg ervoor dat je het aluminiumfolie niet kapot snijdt. Snij twee strips deeg weg aan de basis van de boom, om het stammetje (in het midden) te vormen. Druk nu heel voorzichtig met het mes horizontale sneetjes in de boom, hou de wijdte van de stam in de gaten en hou dezelfde afstand aan. Nu is de kerstboom klaar om de ’takken’ te draaien. Begin bij de bodem van de boom en draai de bladerdeegstrips van je af, het liefst twee keer rond, bij de langere ’takken’ beneden aan. Ga zo door tot je de top van de kerstboom hebt bereikt, steeds van je af draaien.
Bovenaan de kerstboom kun je de ’takken’ waarschijnlijk nog maar 1 keer draaien.
Je kunt eventueel nog een ster uit het overtollige deeg steken en deze ook op de bakplaat leggen. Bestrijk de ster en de kerstboom met losgeklopt ei. Bak 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat een paar minuten afkoelen en serveer.

You may also like

1 comment

Maria 25 december, 2017 - 12:18

Bijna gelukt! De oven stopte ermee halverwege… 🙁

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.