CHRISTMAS COOKING: Knoflookkip

 Dat ik niet lang in de keuken wil staan mag duidelijk zijn. Daarom is dit een simpel maar o zo lekker recept. Het recept is voor een hele kip, maar als je voor 2 personen kookt kan je ook 2 bouten gebruiken, alleen de oventijd aanpassen en klaar ben je. Eet smakelijk. 
Ingrediënten
1 kip
tenen van 2 knoflook­bollen
4 blaadjes laurier
paar takjes ­rozemarijn
olijfolie
peper en zout
2 dl witte wijn

Bereiding
Snijd de kip in negen delen, vleugels, pootjes, dijen, borstfilets en het ruggetje. Leg de ongepelde knoflooktenen en de laurier en rozemarijn in een ruime ovenschaal. Bestrijk de kipstukken met lekkere olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in de ovenschaal, velkant boven en braad ongeveer 90 minuten (of iets langer) in een oven op 175 graden. Bedruip af en toe met het braadvet. Haal daarna de kipstukken en de knoflooktenen uit de ovenschaal en houd warm. Giet voor de jus de witte wijn bij het braadvet, roer de aanbaksels los en zet de schaal nog eens 10 minuten in de ovenl.

Geef een reactie