CHRISTMAS COOKING: Hoisinballetjes

Hoisinballetjes

Hoisinballetjes

Vandaag het laatste recept van 2017. Deze zijn van Yvette van Boven. Als je ze vanmiddag maakt heb je een heerlijk hapje voor bij een lekker avondje “All you need is Love, Kerstspecial” Fijne feestdagen en Happy 2018!

Ingredienten
500 g rundergehakt
1 eidooier
4 eetlepel hoisin saus + 5 eetlepels extra voor garnering
1 theelepel vers geraspte gemberwortel
1½ eetlepel mosterd
2 eetlepel ketjap
1 bosje munt, fijngehakt en wat blaadjes voor de garnering
1 bosje koriander, fijngehakt en wat blaadjes voor de garnering
75 gram paneermeel
zwarte peper

Bereiding
Kneed alle ingrediënten door elkaar. Voeg wat meer hoisin saus toe als het te droog is of wat meer broodkruim als het te nat is. Rol er 20 ballen van ter grootte van een golfballetje. Dek af en bewaar gekoeld tot gebruik. Houd ongeveer 4 eetlepels hoisin saus en wat verse kruiden apart. Bereiden (begin 3 kwartier van tevoren) Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de ballen op een ingevet bakplaat en bak ze in 20 min. gaar. Laat ze een beetje afkoelen en doe ze dan over in een grote kom. Schep de achtergehouden hoisin saus erover en schud de kom zodat alle ballen een laagje saus krijgen.Leg ze een voor een op een mooie schaal, steek er prikkers in en bestrooi met de overgebleven verse kruiden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.