CHRISTMAS COOKING: Gevuld eitje

Gevulde eitjes, wel een beetje een inkopper, ik maak ze eigenlijk nooit meer. Maar het is wel heel lekker. Dit is een basisrecept en daar kan je natuurlijk mee varieren. Het enige waar ik mee worstelde was dat niet alle eitjes mooi waren. Bij sommige zat het eigeel aan de zijkant, sommige gingen kapot. Dus ik zou iets meer eieren koken dan je wil serveren. Het is een klassieker, maar iedereen lust het. Eet smakelijk.
Ingredienten
8 eieren
1 1/2 theelepel kerriepoeder
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel zoete ketjap
2 theelepels zeer fijngehakte peterselie
Peper en zout

Bereiding
Kook de eieren 10 minuten in kokend water. Laat de eieren in koud water schrikken en pel ze daarna. Halveer de eieren in de lengte en schep het eigeel er voorzichtig uit. Doe de overige ingrediënten samen met het eigeel in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep het eigeel in een spuitzak (ik gebruik een boterhamzakje) en vul er de halve eiwitten mee.

Geef een reactie