CHRISTMAS COOKING: Asperges met knapperige prosciutto

Vroeger aten wij altijd haricot verts omwikkeld met spek met Kerst. Nu is dit eigenlijk het zelfde idee. Ook heel simpel, snel en heerlijk. Gewoon een feestelijke manier om groente te serveren bij je hoofdgerecht. En mislukken kan het niet. Eet smakelijk.

Ingredienten 
1 eetlepel olijfolie
16 asperges
16 plakjes prosciutto

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden . Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel dan met olijfolie. Rol 1 plakje prosciutto om elke asperge. Begin onderaan en wikkel zo naar boven. Leg de omwikkelde asperges op de voorbereide bakplaat. Bak 5 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, en schud de bakplaat heen en weer zodat de asperges omrollen. Zet nog eens 5 minuten in de oven, tot de asperges gaar zijn en de prosciutto knapperig

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.