CHOCOLAT ADDICTION: Chocoladecake met peren

by simkktnl

Chocoladecake met peren Het resultaat zag er niet zo uit als ik had gewild. Het idee van de peren komt van Not quite Nigella. Maar zoals je kan zien is het niet helemaal gelukt. De peren zijn te ver weggezakt in het deeg. Op zich niet erg, de cake zag er nog wel leuk uit, maar ik had meer spektakel verwacht. En hoe zit het met de smaak? Heerlijk, dus zeker het proberen waard, deze chocoladecake met peren . 

Chocoladecake met perenChocoladecake met perenChocoladecake met perenChocoladecake met perenChocoladecake met perenChocoladecake met perenChocoladecake met peren

Ingredienten
125 gram roomboter, kamertemperatuur
100 gram suiker
1 eetlepel vanillesuiker
125 gram pure chocolade
2 eieren
125 gram cakemix
3 rijpen handperen
Sap van een halve citroen

Bereiding
Schil de peren en halveer ze. snijd ze in dunne reepjes, maar niet helemaal door, zodat de peer heel blijft. Verwarm de chocolade au bain marie, laat langzaam smelten. Verwarm de oven voor op 150 graden. Mix de boter met de suiker en een snuf zout goed door elkaar. Voeg de eieren toe en kop er met de mixer een glad mengsel van. Voeg de cakemix toe en klop er een beslag van. Doe hier de vloeibare chocolade bij. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het cakebeslag er in en leg er de peren in. Zet de cake ongeveer 1 ½ uur in de oven en bak hem gaar.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.