CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI

CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHIBen jij ook dol op chocolade, dan is deze chocolade fudge van Ottolenghi een goed idee. Het is wel wat werk, maar dan krijg je ook wat. Heerlijk om mee aan de slag te gaan in het weekend.CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI

Print

CHOCOLADEFUDGE TAART VAN OTTOLENGHI

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • olie om in te vetten
  • 240 gram boter in blokjes
  • 265 gram pure chocolade 52%, in blokjes
  • 95 gram pure chocolade 70%, in blokjes
  • 290 gram rietsuiker
  • 4 eetlepels water
  • 5 eieren gesplitst
  • snuf zout
  • cacaopoeder

Bereiding

  1. Verhit de oven voor op 170 graden. Vet een springvorm van 22 cm doorsnee in en bekleed de bodem en de wand met bakpapier. Doe de boter met beide soorten chocolade in een grote vuurvaste schaal, die groot genoeg is voor al het beslag. Doe de rietsuiker met het water in een steelpan en breng het op halfhoog vuur aan de kook. Giet de kokend hete siroop over de boter en chocolade in de kom en roer tot alles is gesmolten en het een vloeibare chocoladesaus is. Roer een voor een de eidooiers erdoor. Zet de schaal opzij tot de inhoud tot kamertemperatuur is afgekoeld. Klop de eiwitten met het zout in een vetvrije kom tot een stevig maar niet te droog eiwitschuim. Spatel het schuim in drie porties met een pannenlikker door de lauwe chocolademassa. Het schuim moet goed gemengd zijn. Giet 2/3 van het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in de oven en bak de taart 40 minuten tot een in het midden erin gestoken spies er vrijwel schoon uitkomt. Neem de taart uit de oven en laat hem helemaal koud worden. Druk de bovenkant van de taart vlak. Giet het achterhouden beslag erbovenop en strijk het glad. Bak de taart nu nog 20-25 minuten in de oven. Er moet nog wat vochtig kruim aan de spies zitten als je de gaarheid controleert. Laat de taart in de vorm koud worden. Haal hem eruit en bestuif de bovenkant met cacao.

Deze heerlijke taart komt uit het kookboek:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.