De feestdagen naderen en de Kerstrecepten vliegen je om de oren. Dit is een feestelijk koekje, leuk om te maken en heel smakelijk. Maar het blijft een geklieder met de chocolade. Ik heb eerst 1 kant in de chocolade gedoopt, vervolgens in de noten. Rustig laten drogen en vervolgens de andere kant. Ik zou niet weten hoe ik het ander kon doen zonder 2 mooie chocolade-noten randjes te krijgen.
Ingrediënten
4 eiwitten
200 gram suiker
20 gram bloem
20 gram cacao
100 gram gepelde pistachenoten, fijngehakt
100 gram pure chocolade
Bereiding
Veram de oven voor op 160 graden. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe. Zeef de cacao en bloem en schep samen met 3/4 van de pistachenoten door de eiwitten. Schep met een lepel langwerpige hoopjes op een met bakpapier belegde bakplaat.Bak de schuimkoekjes in ongeveer 15 minuten gaar en laat ze op een rooster afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie en doop de uiteinden eerst in de chocolade en vervolgens in de noten. (Bron: Boodschappen)