Chocolade-hazelnootpasta

DSC_6075

Lekker is deze home made chocolade-hazelnootpasta (bucketlist). Zelf gemaakt, zonder toevoegingen en E-nummers. De smaak was zelfs nog beter dan het potje wat je koopt in de supermarkt. Het had een echte chocolade en nootachtige smaak. Onweerstaanbaar. Je kunt variëren door andere noten te gebruiken zoals pinda’s, pistachenoten, cashewnoten, etc. Ik koos voor amandelen. De tweede dag was de pasta iets te hard geworden en dus niet goed smeerbaar. Even in de magnetron gezet en voilà, weer heerlijk. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dus ik moet nog eens goed naar de ingrediënten kijken, iets meer olie zou een optie kunnen zijn. Wat denk jij?

DSC_5988 DSC_5991 DSC_5994 DSC_6002 DSC_6021DSC_6058 DSC_6075Ingrediënten
150 gram gepelde hazelnoten
150 gram pure chocolade
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels poedersuiker
1/2 theelepel vanille extract
snufje zout

Bereiding
Bak de hazelnoten in een droge koekenpan tot lichtbruin zijn en laat afkoelen. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Maal de hazelnoten in de keukenmachine tot fijn poeder. Voeg de olie, de suiker, het vanille extract en het zout toe en meng dit alles tot een homogene pasta. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen. Doe de pasta in een pot. Zolang de pot niet aangebroken is, blijf de pasta op een koele donkere plek 2 weken goed.

 

4 Comments Chocolade-hazelnootpasta

Geef een reactie