Chocolade-flensjestaart uit Delicious Het Bakboek

Flensjes bakken doe ik eigenlijk nooit. Dat kan je ook wel zien. Ze werden veel te dik. Dat moet ik vaker gaan oefenen. Uiteindelijk heb ik de taart gemaakt met de dikke flensjes, of moet je dit gewoon een pannenkoektaart noemen. Hij is heel machtig. Maar wauw, wat is die lekker !

Ingrediënten 
250 gram bloem
1 eeltlepel fijne kristalsuiker
3 eieren + 3 eierdooiers
600 ml melk
40 gram boter, gesmolten
vulling
250 gram pure chocolade, grof gehakt
50 gram boter, in stukjes
250 ml slagroom
55 gram fijne kristalsuiker
100 ml sterke zwarte koffie
Slagroom, voor erbij

Bereiding
Roer de bloem, suiker, eieren, dooiers, en melk glad met een blender of keukenmachine. Schenk in een kan en laat 30 minuten rusten. Roer, net voor je gaat bakken, de boter door het beslag. Verhit een antiaanbakkoekenpan van 18 cm op middelhoog vuur. Bestrijk met extra boter, voeg genoeg genoeg beslag toe om de bodem te bedekken. Beweeg de pan om het beslag te verdelen en dep het overtollig beslag op. Bak 45 seconden, draai het flensje om en bak nog 30 seconden. of tot het goudbruin is. Herhaal dit steeds met boter en de rest van het beslag, 20 flensjes. Stapel ze op elkaar met bakpapier ertussen. Smelt voor de vulling de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water. Roer de boter en slagroom erdoor. Los de suiker op in de koffie, roer dit erdoor en klop dan tot het mengsel glad is. Neem de kom van de pan, dek af en zet 20-30 minuten apart tot het mengsel afkoelt en dik wordt. Leg een flensje in de springvorm en bestrijk met een beetje vulling. Ga zo door met lagen maken, eindig met een flensje. Houd ongeveer 80 ml vulling over. Bedek de taart met folie en zet 1 uur in de koelkast. Verarm de oven voor op 180 graden. Zet de springvorm op en bakplaat en verhit de taart 10 minuten. Verarm intussen de rest van de vulling 2-3 minuten in een hitte bestendig kom boven een pan heet water. Serveer de taart besprenkeld met vulling en slagroom.

1 Comment Chocolade-flensjestaart uit Delicious Het Bakboek

Geef een reactie