Chocolade-cranberry truffel uit Red

by simkktnl
Gek op chocolade. Recepten met chocolade resulteren vaak in iets heerlijks. Bonbonnetjes en chocoladetruffels, nog nooit zelf gemaakt. Dus begin ik aan de truffels. Het enige wat ik niet begreep aan dit recept was, hoe ik in godsnaam 30 truffels uit deze hoeveelheid kon krijgen. Tenzij je ze heel klein maakt en dat doe ik natuurlijk niet.

 

Ingredienten
225 gram pure chocolade
75 gram cranberrycompote
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels cacaopoeder
1 1/2 eetlepel poedersuiker
 
Bereiding
Doe de chocolade, cranberrycompote en slagroom in een steelpan. Verhit op een laag vuur al roerende tot een gladde saus. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een glazen kom. Laat afgedekt een nacht in de ijskast staan om op te stijven. Meng cacao en poedersuiker in een schaaltje. Schep een opgehoopte theelepel van het chocolademengsel uit de kom en rol het door het cacaomengsel. Doe wat poedersuiker in je handen en rol het bolletje chocolademengsel tot mooie truffels. Bestrooi met poedersuiker. Maak op deze manier nog 29 truffels.

You may also like

2 comments

Jonne 3 februari, 2013 - 13:21

Heel leuk en ook gemakkelijk te maken. Bedankt voor het leuke idee!

Reply
Aurelie 10 februari, 2013 - 13:19

Die truffel ziet er heerlijk uit!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.