CHICKEN TONIGHT: Gebraden kip, saffraan, citroen & chilipeper

Kip uit ovenEen hele kip mooi fotograferen, dat is me nog niet gelukt. Hoe ik dat beest ook fotografeer, het blijft een vreemd ding. Maar lekker dat hij is! Dus Ik stop de buikholte vol met citroen, peper en rozemarijn. Ik maak een bedje van knoflook, peper en rozemarijn. Overgiet hem met in wijn opgeloste saffraan en in de oven met het beestje. Hij was niet mooi, maar top. Het recept is voor 2 kippetjes, dus voor 1 halveren. (Bron: Bill’s Italian Basics)DSC_5084DSC_5085DSC_5094DSC_5129DSC_5215Ingredienten
2 kippen van 1 1/2 kilo
zout en peper
2 citroenen, in vieren
10 takken rozemarijn
2 rode chilipepers, horizontaal doormidden gesneden
2 bollen knoflook, horizontaal doormidden gesneden
een snuf saffraandraadjes
1 1/2 dl droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verhit de oven tot 180 graden. Bestrooi de buikholte van de kippen royaal met zeezout en versgemalen peper. Knijp de citroenpartjes over het vel uit en doe de partjes met de helft van de rozemarijn en een halve chilipeper in de buikholte van de kippen. Leg de overgebleven rozemarijn in een braadslee met de halve chilipepers en de halve knoflookbellen en leg de kippen erop. Roer de saffraan door de wijn en giet hem over de kippen. Besprenkel ze met olijfolie, bestrooi zem et zout en braad ze 1 uur in de oven. Bedruip ze regelmatig met het braadvet. Laat de kippen voor het aansnijden 30 minuten rusten.

Geef een reactie