CHAMPIGNONS A L’ESCARGOT

by simkktnl
CHAMPIGNONS A L'ESCARGOT

Champignons à l’escargots is de variant op het typisch Franse slakken gerecht. Maar dan zonder de slakken, een heerlijk vegetarisch voorgerecht. Hoe simpel kan het zijn? Kruidenboter maken met veel kruiden en knoflook, op iedere champignon een klont kruidenboter leggen en dan oven in. Serveren met stokbrood en de rest van de kruidenboter en smullen maar. (Bron: Heerlijk simpel – Janneke Philippi)

Print

CHAMPIGNONS A L’ESCARGOT

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter met zeezout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel dragon
  • 3 eetlepels peterselie
  • 400 gram kastanjechampignons
  • stokbrood voor erbij

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boter in een diep bord. Pers de knoflook erboven. Prak de knoflook, dragon en peterselie met peper naar smaak door de boter.

  2. Verwijder de stelen van de champignons en leg ze op de bolle kant van de hoed in een ovenschaal. Verdeel de boter over de champignons.

  3. Bak de champignons in de voorverwarmde oven in 10 minuten gaar. Serveer met stokbrood.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.