Caprese uit de oven

Deze Caprese uit de oven komt uit de Light koken van august 2012. Heerlijk en zo klaar, wel meteen op tafel. Ik had geen tijd om verse basilicum te halen dus uit de diepvries. De smaak is ook dan nog goed. Heerlijk bij een lekker stuk vlees van de grill. Of als een voorgerechtje

 

Ingredienten 
4 vleestomaten 
2 bollen mozzarella 
1 bosje basilicum
2 eetlepels olijfolie
zout en peper 
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en leg ze met het kroontje naar beneden op het snijvlak. Snijd met een schep mes de tomaat diep in, maar niet te ver. Zo krijg je plakjes die aan de onderkant nog vastzitten. Snijd de mozzarella in plakjes.Leg op elk plakje mozzarella  een blaadjes basilicum en druk de mozzarellaplakjes tussen de tomatenschijfjes. Druk de mozzarella voorzichtig aan zodat de tomaatenschijfjes niet losscheuren. Zet de gebvulde tomaten op een bakplaat en druppel de olijfolie erover. Bestrooi het geheel met zout en peper, bak in ca. 8 minuten in de oven. 
 

3 Comments Caprese uit de oven

Geef een reactie