Deze caprese uit de oven is een aanrader. Heerlijk en zo klaar. Wel meteen op tafel zetten, dan smaakt hij het beste. Heerlijk bij een lekker stuk vlees van de grill of als voorgerecht. Makkelijker kan het eigenlijk niet.
Print
CAPRESE UIT DE OVEN
Ingrediënten
- 4 vleestomaten
- 2 bollen mozzarella
- 1 bosje basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de tomaten en leg ze met het kroontje naar beneden op het snijvlak. Snijd met een schep mes de tomaat diep in, maar niet te ver. Zo krijg je plakjes die aan de onderkant nog vastzitten. Snijd de mozzarella in plakjes. Leg op elk plakje mozzarella een blaadjes basilicum en druk de mozzarellaplakjes tussen de tomatenschijfjes. Druk de mozzarella voorzichtig aan zodat de tomatenschijfjes niet losscheuren. Zet de gevulde tomaten op een bakplaat en druppel de olijfolie erover. Bestrooi het geheel met zout en peper, bak in ca. 8 minuten in de oven.