Cannelloni met gehakt en spinazie

Recepten met cannelloni zijn altijd leuk om te maken. De buisjes vullen met allerlei ingredienten. Dat is een heerlijke bezigheid. Een goede saus erover en de oven in. Dit recept vond ik op de site van Culy.nl. P.S. de saus, die maak je natuurlijk zelf.

Saus
1 eetlepel olijfolie
1 ui
2 uitgeperste teentjes knoflook
400 gram tomatenblokjes
2 theelepels suiker
3 eetlepels tomatenpuree
Zout en peper
Scheut witte port 
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding
Maak eerst de saus. Verhit de olie in de koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Laat deze boven een middelhoog vuur tot ze zacht maar niet bruin worden. Voeg de rest van de ingredienten toe en breng de saus aan de kook en laat hem 40 mintent zachtjes pruttelen. Roer af en toe door. 

Ingredienten
16 buisjes cannelloni
1 ui
2 teentjes knoflook
1 zak verse spinazie, 300 gram
3 eetlepels olijfolie
300 gram rundergehakt
2 pakjes tomatensaus 400 gram (zelf maken is lekkerder, zie hierboven)
100 gram belegen kaas
Ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Bereiding
In een grote pan water aan de kook brengen en cannelloni ca. 3 minuten koken. Cannelloni afspoelen met koud water en laten uitlekken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui en knoflook pellen en snipperen. Spinazie fijnsnijden. In braadpan olijfolie verhitten, ui en knoflook ca. 1 minuut fruiten. Gehakt toevoegen en in ca 5 minuten rul bakken. Spinazie toevoegen en in ca 3 minuten meebakken. Cannelloni vullen met mengsel. In ovenschaal de helft van de tomatensaus schenken. Cannelloni erop leggen en de overige saus erover schenken. Kaas erover strooien. Cannelloni in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.

3 Comments Cannelloni met gehakt en spinazie

  1. Miss Healthy

    Ik vind het een ramp om canneloni te vullen, maar ik vind het heerlijk om ervan te smullen!

    (Dat rijmen kwam per ongeluk in mij naar boven haha)

    Reply

Geef een reactie