Cake pops

Voor een partijtje van een vriendinnetje maakte ik cake pops. Het zijn eigenlijk kleine cake bolletjes op een stokje, die je dan leuk versieren kan. Het is even werk, maar het eindresultaat is erg leuk en de kinderen vonden het heerlijk. Veel ideeen zijn te vinden in dit boek Cake pops.
Ingredienten
1 cake
25 gram bloem
120 ml melk
100 gram roomboter
100 gram poedersuiker
200 gram chocolade
Topping naar keuze

Bereiding

Maak een dag van te voren de cake. Laat deze een nachtje afkoelen.

De volgende dag verkruimel je de cake. Voor de frosting klop je de melk en de bloem door elkaar. Doe dit vervolgens in een steelpannetje en breng het aan de kook. Blijf het ondertussen kloppen met de garde. Als het dik is geworden zet je het vuur uit en laat het afkoelen. Mix ondertussen de roomboter en poedersuiker door elkaar. Als het bloem-melk mengsel is afgekoeld mix je dit door de roomboter heen. Doe de frosting bij de cakekruimels en kneed dit door elkaar. Als het goed is kun je van het cake mengsel nu balletjes rollen, van dit recept ongeveer 35. Zet deze ongeveer een kwartier in de vriezer, zodat ze weer hard kunnen worden. Smelt ondertussen de chocola en doe de topping in een schaaltje. Zet een vergiet klaar of iets anders, wat handig is om de cake pops in te zetten, zoals een ovenrooster met bakpapier. Haal de balletjes uit de vriezer en doop deze in de chocolade en rol ze vervolgens door de topping. Dan prik je de cake pop aan een satéprikker en zet deze in het vergiet. Als ze allemaal af zijn kunnen ze nog even in de vriezer om de chocolade snel hard te laten worden.

1 Comment Cake pops

Geef een reactie