Budgetrecept: Witloftaart

DSC_6439Tijd voor het tweede budgetrecept (Bucket list). Het was even puzzelen, maar het is weer gelukt. Totaal kost deze maaltijd voor 4 personen 4.95 euro. (ex balsamicoazijn). Ik heb een derde van de geraspte kaas gebruikt. In een pakje bladerdeeg zitten er tien en ik gebruikte er zes. Dus eigenlijk is het zelfs nog iets goedkoper. Alleen de Balsamico heb ik niet gekocht (bij AH kost de goedkoopste 250ml 0,91 euro). En zeg nou zelf, wat zijn 5 eetlepels? Het ziet er dan wel niet zo aantrekkelijk uit maar ik kan uit ervaring spreken dat het echt een top budgetrecept is. Maar wat wil je ook een witlof is alleen rauw fotogeniek, toch? (bron: Allerhande)

DSC_6396DSC_6600DSC_6399 DSC_6401 DSC_6404 DSC_6407 DSC_6424 DSC_6439 DSC_6448Ingrediënten
2 struiken witlof
6 plakken bladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel olijfolie
125 ml creme fraiche
1 bol mozzarella, in plakjes
2 eetlepels geraspte oude kaas
5 eetlepels balsamicoazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Verwijder de uiteinden van de witlof en snijd ze in de lengte in vieren.Haal de harde kern eruit, deze kan erg bitter zijn. Leg de plakken bladerdeeg in een rechthoek op de ingevette bakplaat. Druk de naden van het deeg goed tegen elkaar aan. Vouw de randen van het deeg 1 centimeter naar binnen en druk ze aan. Bestrijk de randen met olie. Bestrijk de deegbodem met crème fraîche, maar laat de randen vrij. Verdeel er de ansjovis-filets, witlof, mozzarella en geraspte kaas over. Bak de witloftaart in 15-20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Verwarm in een kleine pan de balsamicoazijn op middelhoog vuur en laat hem 5 minuten inkoken, tot hij de dikte van siroop heeft. Haal de witloftaart uit de oven en druppel er de balsamicosiroop over. Breng op smaak met peper.

Geef een reactie