BUCKET LIST: Sushi #1

DSC_0008De eerst van drie sushi-uitdagingen, meteen een niet standaard soort sushi. Deze is namelijk zonder rijst. Al eerder maakte ik rolletjes met een omelet en ik vond ze heerlijk. Een leuk sushi idee als je niet van rijst houdt. Gebruik gewoon een omelet om een rolletje te maken. Deze was wel wat zwaar door de saus en de zalm. Lekker was hij zeker. De basis-sushi met rijst ga ik nog maken, ik ben benieuwd of dat me gaat lukken.DSC_9947 DSC_9956 DSC_9957 DSC_9966 DSC_9967 DSC_9977 DSC_9993

Ingrediënten
6 eieren
2 el melk
30 g boter
4 el zure room
1 tl wasabi
4 nori-vellen
150 g gerookte zalm
50 ml Japanse sojasaus

Bereiding
Klop in een kom met een garde de eieren en melk los. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit 10 g van de boter in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, schep 1/4 van het omeletbeslag in de pan en laat het over de bodem uitvloeien. Bak de omelet op middelhoog vuur gaar en heel lichtbruin. Bak van de rest van de boter en het beslag nog 3 omeletten. Leg alle omeletten naast elkaar op een schoon werkvlak. Roer de zure room en wasabi door elkaar. Verdeel de wasabi-room gelijkmatig over de omeletten. Leg op iedere omelet een norivelletje en verdeel de zalm erover. Rol de omeletten strak op, snijd ze in gelijke stukken. Doop de omeletrolletjes voor het eten in de sojasaus.

1 Comment BUCKET LIST: Sushi #1

Geef een reactie