BUCKET LIST: Regenboogtaart

by simkktnl

DSC_8901Waarom stond deze op mijn bucket list? Ik weet het wel, hij is zo mooi. En dat wil ik ook maken. Een echt goed recept kon ik niet vinden. Ik heb biscuitdeeg gemaakt en een botercreme. Wel een beetje vergist in hoeveel werk dat het is. 6 taarten bakken kost tijd. Deeg maken, afwegen in 6 gelijke porties en dan bakken. Af laten koelen de crème maken en dan opbouwen. Het heeft veel tijd gekost, maar het eindresultaat mocht er zijn. Heel mooi vond ik hem. De smaak was niet bijzonder maar dat geeft niet. Het oog maakte veel goed. Doe ik dit nog een keer?DSC_8592DSC_8605IMG_4981DSC_8728DSC_8842DSC_8857DSC_8881DSC_8901

Ik kon geen goed recept vinden, dus heb ik de onderstaande recepten gebruikt.Het beslag in 6 gelijke porties verdeeld en de kleurstof toegevoegd.

Ingrediënten
(biscuitdeeg)
5 eieren
150 gram suiker
150 gram bloem
Een beetje zout

Bereiding
Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn, liever nog iets warmer en richting lichaamstemperatuur (Heel belangrijk!). Haal ze dus op tijd uit de koelkast, of verwarm ze door ze in heet water te leggen. Verwarm de oven alvast voor op 150-160 graden. Pak de kom en voeg de eieren, het suiker en een snufje zout toe. Zet de mixer op de hoogste stand en meng het geheel een aantal minuten door elkaar. Zet de mixer nog twee minuten op de laagste stand nadat het mengsel licht geel is geworden. Het doel hiervan is dat het een luchtig biscuitdeeg wordt, dus let erop dat de gardes boven het deeg uitsteken en op die manier lucht aan het biscuitdeeg toevoegen. Nu kan je de bloem of zelfrijzend bakmeel aan het biscuitdeeg mengsel toevoegen. Meng dit heel rustig met een spatel, niet met een mixer. Voorkom dat er klonten bloem in het biscuitdeeg mengsel komen, gebruik dus eventueel een zeef als dat nodig is. Nu kan je het biscuitdeeg beslag in de taartvorm doen. Je kunt eventueel de randen eerst invetten en daarnaast bakpapier voor de bodem gebruiken in geval van een springvorm. Plaats de taartvorm gedurende ongeveer 40 minuten in de oven. Als je een satéprikker in de bodem kunt steken zonder dat deze “vies” wordt, dan is de taartbodem klaar. (bron: www.taartenmaken.nl)

Ingrediënten (botercreme)
250 gram poedersuiker
125 gram ongezouten roomboter
3 eetlepels water

Bereiding
Mix op kamertemperatuur de boter in een kom.
Zeef de poedersuiker of suikerbakkerspoeder in de kom en voeg water toe, goed mixen en het is klaar voor gebruik.
Voor een fris resultaat voeg je de schil van een citroen of sinaasappel toe of 3 eetlepels van sinaasappelsap in plaats van water. (bron: www.taartenmaken.nl)

You may also like

2 comments

Daar 1 april, 2014 - 15:44

Wauw, heel erg mooi!

Reply
CHRISTMAS INSPIRATION: Tiramisu taart | SimKookt 2 december, 2015 - 06:45

[…] werd echt een heerlijke taart, zeker geschikt voor een feestelijke dag. Voor de cake gebruik ik een biscuitbeslag en na het bakken snijd ik die horizontaal doormidden. Dan kan ik de taart gaan opbouwen. Hoe ik dat […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.