BUCKET LIST: Marinade mix

by simkktnl

DSC_9770Deze gebruikte ik vroeger vaak, lekker makkelijk. Voor de Bucket List haal ik hem weer een keer in huis. Maar als je je eigen marinades maakt, weet je pas echt wat lekker is. Aan de slag ermee. DSC_9747DSC_9770DSC_9787DSC_9792DSC_9807DSC_9827Het is heel simpel. Je doet olijfolie, ketjap, beetje water in een kom. Gooit de mix erbij. Doorroeren en dan het vlees erbij. Na 20 minuten heb je gemarineerd vlees. Ik maak mijn marinades zelf en dan laat ik het een nacht in de koelkast intrekken. Dan wordt het heerlijk. Maar terug naar de marinade. Ik vond het niet slecht, ze zagen wel een beetje bleek, maar dat kan ook niet anders veel te kort in de marinade. Conclusie, ik maak het toch echt liever zelf. Nu nog heel even naar de ingrediënten kijken.DSC_9757Wat mij opvalt is gistextract. Het is een smaakversterker.Het heeft geen e-nummer, dus mag dus ongelimiteerd gebruikt worden.Fabrikanten maken gistextract uit industrieel bereide gist.

Malltodextrine  is een wit poeder dat uit aardappelen en mais wordt gehaald Het wordt vooral gebruikt als droge hartige of zoete coating voor snacks en chips. Ook wordt maltodextrine gebruikt ter bestrijding van spint, witte vlieg, wolluis en bladluizen.

Dat zijn al 2 redenen om een marinade gewoon zelf te maken, vind je niet?

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.