Deze tonijnsalade die precies zo smaakt als bij La Place is een feestje op je broodje. En helemaal niet moeilijk om te maken. De appel maakt het lekker fris en de mayonaise maakt het smeuïg. De ketchup zorgt voor een roze kleurtje. De tonijnsalade die nog over is bewaar je in de koelkast. Je kunt er nog prima van genieten de dag erna. Maak hem zelf maar eens, het is heerlijk! (bron: Favorieten van La Place – La Place)
BROODJE TONIJNSALADE VAN LA PLACE
Ingrediënten
- ijsbergsla sla naar eigen smaak
- 2 broodjes naar eigen smaak
- 1/4 ui
- 1/2 tomaat
- 1/2 friszoete appel
- 2 theelepels ketchup
- 70 gram mayonaise
- 180 gram tonijn in olie
- zout en peper
- 1/2 eetlepel bieslook
Bereiding
-
Snijd de ui fijn. snijd de tomaat in blokjes. Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd in partjes en in schijfjes.
-
Meng de tomatenketchup en de mayonaise in een kom. Voeg de ui, tomaat, appel en tonijn toe en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de slablaadjes in reepjes. Snijd de broodjes open en beleg met sla, schep de tonijnsalade erop. Strooi er wat bieslook over en dek af met het kapje