Broodje New York van Tana Ramsay

Een heerlijk broodje met vlees en ik bedoel echt veel vlees. De balsamico-uienmarmelade kan je makkelijk van te voren maken (leuk om alvast in het weekend te maken). En dan is het broodje zo gemaakt. Ik heb 1 ons rosbief per broodje gebruikt. Lekker en de rest van de dag geen honger meer.

Ingredienten
(voor 2 personen)
voor de balsamico-uienmarmelade
2 eetlepels zonnebloemolie
700 gram rode uien, in dunne ringen
1 theelepel zout
1 theelepel peper
150 gram kristalsuiker
150 ml balsamicoazijn
250 ml rode wijn
Voor de belegde broodjes
200 gram koude dun gesneden rosbief
2 eetlepels mierikswortelsaus
2 ciabattabroodjes

Bereiding
Verhit de olie in een kleine braadpan. Roer de uien erdoor met zout, peper en de suiker. Laat de uien op een laag vuur in circa 40 minuten karamelliseren. Schenk de azijn en wijn erbij, breng alles aan de kook en laat het onder af en toe roeren nog circa 30 minuten zachtjes doorkoken, tot het de dikte van marmelade heeft. Laat het mengsel afkoelen, proef of de smaak goed is en schep het in jampotjes. Hij is ongeveer een maand houdbaar. Laat voor het klaarmaken van de broodjes de marmelade en rosbief op kamertemperatuur komen. Neem verse warme broodjes en bestrijk ze met de mierikwortelsaus. Leg er rosbief op en wat marmelade. Wees royaal met beleg, want als je op de vulling beknibbelt, bederf je het eetplezier!

1 Comment Broodje New York van Tana Ramsay

Geef een reactie