BORRELBROOD MET PANCETTA EN PISTOU

BORRELBROOD MET PANCETTA EN PISTOU

Super simpel je hebt er maar 6 ingrediënten en een afbak stokbrood voor nodig. Het resultaat mag er zijn. Een goudbruine baguette, vanbuiten knapperig en vanbinnen zacht door de pistou. De pancetta zorgt voor een heerlijke geur en geeft hem een lekkere zout accent. Zeker weten dat je deze variant een keer moet proberen! (bron: Heerlijk Simpel – Janneke Philippi)

Print

BORRELBROOD MET PANCETTA EN PISTOU

Ingrediënten

  • 50 gram rucola
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 afbak stokbrood
  • 50 gram pancetta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de rucola met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie in een maatbeker. Voeg zout naar smaak toe en pureer met de staafmixer tot een smeuige pistou. Snijd het stokbrood in plakjes maar snijd niet helemaal door, zodat het brood heel blijft. Besmeer de inkepingen met pistou. Scheur de panceta in stukjes en stop ze ook in de inkepingen. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.