BLOOPER #1: Strooptaart

by simkktnl

StrooptaartMislukt er wel eens wat? Natuurlijk, maar ik probeer altijd iets aan te passen opdat het toch nog lekker smaakt. Alleen bij taarten kan het nog wel eens goed fout gaan. Daar moet je precies het recept volgen en oventemperatuur in de gaten houden, goed afwegen etc. ect. Kortom je kunt veel fouten maken. De fout die ik hier maakte (denk ik) is simpel. Ik had de siroop vervangen door honing. Dat had ik nog in huis, lekker makkelijk. Ook heb ik minder honing gebruikt, het leek me zo veel. Maar uiteindelijk had ik echt meer moeten gebruiken.

StrooptaartOp de foto ziet hij er nog best lekker uit, maar helaas hij smaakte echt een stuk minder. Veel te droog en lang niet zo heerlijk stroperig als die van Nigel Slater foto. Volgende keer toch maar het recept precies volgen?

Strooptaart Strooptaart Strooptaart Strooptaart
StrooptaartIngredienten
220 gram vers wit brood
600 gram golden syrup
sap van een halve citroen
voor de bodem
180 gram bloem
90 gram boter
2 eetlepels water

Bereiding
Doe de bloem en de in blokjes gesneden koude boter in een food processor en mix tot het eruitziet als fijn broodkruim. Doe het koude water erbij en mix nog kort, doe alles in een kom. Druk het deeg met beide handen tot een bal. Het lijkt misschien at droog, maar als je het een keer met je hand uitdrukt wordt het zachter. Rol het op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel zo’n 25 cm doorsnee. vet de vorm dun in met boter, leg de deeglap eroverheen en druk hem voorzichtig in de vorm. Snijd over de rand hangend deeg eraf, prik wat gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koelkast te rusten. Verhit doe en tot 200 graden. Haal de vorm na twintig minuten rusttijd uit de koelkast, leg er een stuk bakpapier in, vul de vorm met bakbonen. Bak hem tien minuten in de oven. Verwijder steunvulling en bakpapier en zet hem nog tien minuten terug tot het deeg droog aanvoelt. Maal in die tijd het brood in de keukenmachine tot fijn kruim en schud het in de lege kom. Meng de golden syrup en het citroensap erdoor. Giet het mengsel in de voorgebakken bodem, schakel de oven terug naar 180 graden en bak de taart dertig minuten. Laat de taart als je hem uit de oven haalt nog 10 minuten rusten.

 

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.