Home Hoofdgerecht BLOEMKOOLSCHNITZEL

BLOEMKOOLSCHNITZEL

by simkktnl
BLOEMKOOL SCHNITZEL

Een vegetarische schnitzel gemaakt van bloemkool, die wil ik wel een keer proberen. Een grote bloemkool gekocht, in plakken gesneden en even kort gekookt. Nu kon het echte werk beginnen, paneren. Doe je eigenlijk net zo als een vleesschnitzel. En dan bakken maar. En de smaak? Dat viel niet tegen, het was zelfs erg lekker. Een prima vervanger voor vlees deze bloemkoolschnitzel.

Print

BLOEMKOOL SCHNITZEL

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • 1 eetlepel zout
  • bloem
  • paneermeel
  • 6 eetlepels olijfolie
  • handje verse platte peterselie
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwijder de blader van de bloemkool. Snijd van het dikste (middelste) gedeelte van de bloemkool met een scherp en groot mes voorzichtig 4 plakken van 1 1/2 cm dik. De rest van de bloemkool gebruik je niet. Breng 1.5 liter water met het zout aan de kook en kook de bloemkoolplakken 3 minuten. Schep de plakken uit de pan in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken en dep goed droog, opdat je straks een goede krokant korstje krijgt. Meng de bloem in een diep bord met pepr en zout. Klop in een ander diep bord de eieren los met een vork. Doe het paneermeel in een derde diep bord. Haal de bloemkool plakken eerst door de bloem en dan door het ei en druk vervolgens rondom in het paneermeel. Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Bak 2 bloemkoolschnitzels op middelhoog vuur in 3 minuten goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan en veeg de pan schoon met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de andere 2 bloemkoolschnitzels. Snijd ondertussen de peterselie grof en de citroen in parten. Verdeel de bloemkoolschnitzels over de borden. Serveer met de peterselie en citroenpartjes.

You may also like

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.