BLAUWEBESSENTAART

by simkktnl
BLAUWEBESSENTAART

Deze blauwebessentaart is het perfecte zomerse tussendoortje. Niet ingewikkeld met crème en laagjes maar gewoon eentje die je zonder al teveel gedoe maakt. Makkelijk en goddelijk, dat is deze taart. Waar ik het recept vandaan moet ik helaas achterwege laten. Ik zou het niet meer weten. Het is zeker de moeite waard om het zelf een keer te proberen.

Print

BLAUWEBESSENTAART

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels suiker
  • 220 gram koude boter in blokjes
  • koud water
  • 40 gram maizena
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 100 gram suiker
  • 750 gram blauwe bessen

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem, het zout en de blokjes boter door elkaar. Wrijf de stukjes boter met de bloem fijn tot er een kruimeldeeg onstaat. Voeg eventueel wat koud water toe om een gelijkmatig deeg te vormen en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Meng ondertussen in een kom het fruit met de suiker, citroenrasp en maizena. Vet de bakvorm (24 cm) in en verwarm je oven voor op 170 graden. Neem twee derden van het deeg en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3/4 milimeter. Bekleed hiermee de bodem en randen van je vorm. Snijd eventueel het teveel aan deeg weg bij de randen. Bak de bodem eerst 10-15 minuten blind. Vul de vorm met het fruitmengsel. Bak de taart in 50 tot 60 minuten gaar.

You may also like

1 comment

simkktnl 8 juli, 2021 - 17:41

test

Reply

Leave a Comment

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.