BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAAS

BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAAEen zeer smakelijke salade lekker pittig door de blauwe kaas. Extreem makkelijk, maar ie het niet zo dat vaak de simpelste dingen het lekkerst zijn, toch?. De dressing kan je in een grotere hoeveelheid bewaren in de koelkast. Altijd handig. En ja, deze staat geregeld op het menuwalnoten roosteren voor BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAA dressing voor de BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAA BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAA

Print

BLADSALADE MET WALNOTEN EN BLAUWSCHIMMELKAAS

Author www.simkookt.nl

Ingrediënten

  • 60 gram walnoten
  • 150 gram gemengde jonge slablaadjes
  • 60-80 gram blauwschimmelkaas verkruimeld
  • 4 eetlepels Dijon mosterddressing

Dressing

  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • 3 theelepels citroensap
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • peper
  • 1 teen knoflook geplet

Bereiding

  1. maak de dressing door alle ingredienten te mengen in een pot. Deze dressing is in de koelkast een paar weken houdbaar. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de walnoten in een ovenschaal en rooster ze 10 minuten tot ze mooi bruin zijn maar niet verbrand. Doe de slablaadjes in een grote kom en strooi de grootsere walnoten en de blauwschimmelkaas erover. Besprenkel het geheel vlak voor het opdienen met de Dijon mosterd dressing en meng alles door elkaar.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.