BIRTHDAY CAKE: Nutella taart met rocky road topping

by simkktnl

Nutella taart met rocky road topping Morgen weer een jaartje erbij. Dat moeten we vieren, dus bakken we taarten. Lijnen hoort niet bij een feestje, dat doen we dan ook maar niet. Wat nu zo leuk is van deze Nutella taart met rocky road topping, je hebt er geen oven voor nodig. Jammie.

Nutella taart met rocky road topping Nutella taart met rocky road topping Nutella taart met rocky road topping Nutella taart met rocky road topping Nutella taart met rocky road topping
Ingrediënten
10 eetlepels boter
100 gram poedersuiker
500 gram monchou (op kamertemperatuur)
400 gram Nutella
300 – 375 gram koekjes, afhankelijk van welke soort, voor een laag van ± 1 centimeter
Voor de rocky road topping:
handje geroosterde hazelnoten
twee grote chocolade candybars
handje mini marshmallows
100 gram pure chocolade

Bereiding
Verkruimel de koek met een keukenmachine.Smelt de boter in een steelpan. Meng de gesmolten boter l door de verkruimelde koek. Doe het mengsel in een springvorm met bakpapier op de bodem, druk het stevig aan, maak het glad met de bolle kant van een lepel en zet het in de koelkast. Meng met een mixer de monchou en poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de Nutella toe en blijf mixen tot het mooi egaal is. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het monchou mengsel over de koekbodem. Zet de Nutella cheesecake minimaal twee uur in de koelkast.
Voor de ‘rocky road’ topping: hak met een mes de geroosterde hazelnoten en de chocolade candybars in stukjes en verdeel deze over de taart, net zoals de mini marshmallows. Smelt in een klein steelpannetje de pure chocolade en giet deze over de taart. Laat de chocolade afkoelen en hard worden voordat je de taart aansnijdt.

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.