BIRTHDAY CAKE: Chocoladetaart zonder bloem

DSC_8180Een verjaardagtaart maken is altijd leuk om te maken. Zeker als mijn proefkonijnen niet kunnen wachten om de taart te proeven. Nu had ik nog nooit een taart zonder bloem gemaakt, laat staan geproefd. Dus toen mijn zus jarig was werd dit de verrassing. Moeilijk is het niet om te maken en lekker is hij zeker. Maar machtig is hij wel, probeer het zelf een keer. (Bron: Jamie Oliver)

DSC_8052 DSC_8083 DSC_8102 DSC_8137 DSC_8180

Ingrediënten
200 gram boter, extra voor inveten
200 gram pure chocolade
1 eetlepel espresso
6 grote eieren
250 gram basterd suiker
70 gram cacaopoeder, extra voor decoratie
Rood fruit ter decoratie.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een 20 cm springvorm in met een beetje boter. Smelt de chocolade met de boter au bain marie (plaats een schaal boven een pan kokend water en laat chocolade en boter langzaam smelten) Haal de schaal van het vuur en roer de koffie erdoor en zet weg. Scheidt het eiwit van de dooiers in twee schalen. Klop de eiwitten stijf en doe in de andere schaal suiker bij de eidooiers, mix dit ongeveer 7 minuten. Voeg de cacaopoeder en een snufje zout toe en klop dit er voorzichtig door. Roer de gesmolten chocolade er door en daarna het eiwit. Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 1 uur gaar. Laat de taart afkoelen en decoreer met rood fruit en cacaopoeder.

1 Comment BIRTHDAY CAKE: Chocoladetaart zonder bloem

Geef een reactie